Εκπαιδευτική ρομποτική !!!Στο Κδαπ Ανακτορίου

Δημοσιεύτηκε από Κδαπ Ακτίου-Βόνιτσας Δομή Ανακτορίου στις Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020

Εκπαιδευτική ρομποτική στο ΚΔΑΠ Ανακτορίου!!!

Ακούγοντας τη λέξη ρομποτική, πολλοί δεν καταλαβαίνουν τι ακριβώς είναι και κάποιοι άλλοι παρερμηνεύουν τη σημασία της. Οι περισσότεροι αναρωτιούνται τι είναι η ρομποτική και κυρίως αν η ρομποτική είναι για όλους.
Τι είναι η ρομποτική;

Η ρομποτική είναι ένας κλάδος της μηχανικής, που έχει ως αντικείμενο τη μελέτη των μηχανών. Ασχολείται με το σχεδιασμό, την κατασκευή, τη λειτουργία και τη χρήση ρομπότ, καθώς και την επιστήμη των υπολογιστών, τον προγραμματισμό και την τεχνητή νοημοσύνη.

Η ιστορία της ρομποτικής έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια και σήμερα η χρήση της έχει εξαπλωθεί σε πάρα πολλούς τομείς της καθημερινότητάς μας και όχι μόνο.

Η λέξη ρομπότ προέρχεται από τη λέξη robota που σημαίνει εργασία.Η ιστορία της ρομποτικής ξεκινάει αρκετά χρόνια πριν και η εξέλιξή της μέχρι σήμερα είναι εντυπωσιακή.

Οι μηχανές έχουν αρχίσει να αντικαθιστούν τον άνθρωπο σε κάποιες εργασίες, κυρίως στη βιομηχανία, αλλά και στην ιατρική. Με τη ρομποτική συνδυάζεται η διαδικασία λήψης αποφάσεων και η φυσική δραστηριότητα.

Τα ρομπότ έχουν έναν «εγκέφαλο – επεξεργαστή», έναν ανιχνευτή κίνησης και κάποια αισθητήρια με τα οποία αντιλαμβάνονται τα δεδομένα και ενεργούν με τους κινητήρες που διαθέτουν. Σε πολλές ταινίες μάλιστα τα ρομπότ παρουσιάζονται με ανθρώπινη μορφή να εκτελούν διάφορες εργασίες. Όλο αυτό προκαλεί το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.

About the author

Leave a Reply

Skip to content